Désirée Crommelin

 Journalist Duurzaamheid

CV Nederlandse vlag

Na mijn studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam ben ik als freelance journaliste gaan schrijven voor kranten, opinie-, vak- en bedrijfsbladen en bijbehorende sites. Mijn interviews en analyserende achtergrondartikelen verschijnen sindsdien in binnen- en buitenland. In deze publicaties belicht ik onderwerpen over duurzaamheid, circulaire economie of sustainisme in ons dagelijks leven – vanuit sociaal- economische, politieke en filosofische invalshoek. Als tekstschrijver duurzaamheid lever ik bijdragen aan corporate sites en/of nieuwsbrieven.

  • In 2012 zette ik duurzaamplus.nl op,  de site over duurzaam ondernemen voor professionals duurzaamheid en circulaire economie

  • Sinds 2002 ben ik met mijn bedrijf het-interview.nl zelfstandig ondernemer

    Vrijwilligerswerk
    Maar er is meer onder de zon en mijn netwerk beslaat ook andere delen van het maatschappelijke leven. Zo zet ik me met veel plezier als bestuurslid in voor het muziekleven in Amsterdam en omgeving en ben ik vrijwilliger bij stichting KansenNet, die expats helpt beter Nederlands te leren spreken en verstaan en zo vertrouwd te maken met Nederland.

Curriculum vitae Désirée Crommelin 

Journalist on Sustainability

engelse_vlagSince my graduation from the University of Amsterdam with a MA in History, I write as a freelance journalist for newspapers, magazines and journals for professionals in the Netherlands and abroad. As a copywriter I write for corporate websites and newsletters on sustainability.
In 2012 I started de website www.duurzaamplus.nl a platform for professionals Sustainability
In 2002 I set up my own company het -interview.nl

But there is more to life. I frequently help organizing music events in Amsterdam and I am a volunteer for the Foundation www.kansennet.nl which assists expats in getting acquainted with Dutch culture.

For more information:
redactie@duurzaamplus.nl