Ruim 300 duurzame ideeën in de Duurzame Dinsdag koffertje

duurzame dinsdag koffertje

De Duurzame Dinsdag koffer is met 300 idëeen weer goed gevuld. Voor de 15e keer verzamelde Duurzame Dinsdag duurzame ideeën uit de samenleving. Ook dit jaar is er veel  innovatieve initiatieven en duurzame oplossingen ingeleverd, ideeën die bijdragen aan een duurzaam Nederland.

Duurzame wet-en regelgeving

Op 3 september, tijdens Duurzame Dinsdag, wordt de koffer met deze initiatieven overhandigd aan het kabinet. Dit jaar staat Duurzame Dinsdag in het teken van 15 jaar duurzame projecten en ondernemingen. Er zal een overzicht zijn van de vele initiatieven, maar vooral een blik op de toekomst.
Duurzame Dinsdag heeft als doel aandacht te vragen bij de politiek voor innovatieve ideeën en de politiek te voeden over benodigde wet- en regelgeving om doeltreffend duurzaam te innoveren. Vanuit de politiek en de samenleving ondersteuning te genereren om daarmee initiatieven sneller te realiseren.

Duurzame Dinsdag

Op 3 september zal de jury van Duurzame Dinsdag bekend maken welke initiatieven in aanmerking komen voor de verschillende ondersteuningsprijzen. Met deze prijzen biedt Duurzame Dinsdag initiatiefnemers een pakket aan mogelijkheden om hun ideeën verder te ontwikkelen en dichterbij realisatie te komen.
Tijdens Duurzame Dinsdag wordt in de oude zaal van de Tweede Kamer ook een aantal Duurzame Lintjes uitgereikt.

Duurzame Lintje

Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van duurzaamheid. Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau.

lees meer

©duurzame dinsdag koffertjeGeef een antwoord

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.