FutureFuel: wat is de rol van de VN in verduurzaming van de samenleving wereldwijd?

Anne Walraven interviewt 15 rolmodellen over duurzame economie van de toekomst

In hun zoektocht naar FutureFuel vraagt Generatie Y zich af:  Wat is de rol van de VN in verduurzaming van de samenleving wereldwijd? Severn Suzuki, ’the girl that silenced the world for 5 minutes’ op de grote Earth Summit in Rio de Janeiro in 1992, vertelt in dit interview met FutureFuel waarom zij denkt dat de Verenigde Naties geen vooruitgang boeken en hoe we met een wereldwijde revolutie de huidige crises te lijf moeten gaan.

bekijk interview met Severn Suzuki

VN aan leiband multinationals

Iedereen heeft het over de economische, ecologische, de energie- en voedselcrises, maar de belangrijkste crisis is die in politiek leiderschap en bestuur.  “Wacht niet op je regering noch op de Verenigde Naties, want die lopen aan de leiband van multinationals met hun belangen.” luidt het advies van Severn Suzuki,  “De vraag voor generatie Y is: Hoe kunnen jij en ik deze revolutie zelf in gang zetten: ‘Now is the time to do it.’

FutureFuel

Dit is het zevende interview in de zoektocht naar FutureFuel, de kracht van jonge mensen als brandstof voor de toekomst. De 26-jarige Anne Walraven maakt een reis over 4 continenten om 15 inspirerende modellen te interviewen over de rol van de jonge generatie binnen de enorme uitdagingen waar we voor staan.

 meer over FutureFuelGeef een reactie

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.