FutureFuel: vragen van de generatie Y over hun toekomst in een duurzame economie

Anne Walraven interviewt 15 rolmodellen over duurzame economie van de toekomst

Duurzame economie en onze toekomst? Hoe kunnen we innoveren in de energiesector nu we midden in een financiële crisis zitten? De 26-jarige Anne Walraven maakt een reis over 4 continenten om 15 inspirerende rolmodellen te interviewen over de rol van de jonge generatie binnen de enorme uitdagingen waar we voor staan. Want zo vraagt zij met anderen van de generatie Y aan deze rolmodellen: Kan iemand mij vertellen hoe de wereld in elkaar zit?

Thomas Friedman over duurzame economie

Dit is het vierde interview in de zoektocht naar FutureFuel, de kracht van jonge mensen als brandstof voor de toekomst. Deze keer een interview met Thomas Friedman, de wereldberoemde visionair, columnist van de New York Times en auteur van bestsellers als De Aarde Is Plat en De Toekomst is Groen. Friedman pleit voor een nieuw bewustzijn op het gebied van economie en duurzaamheid: in het zojuist aangebroken Energie- en Klimaattijdperk liggen volgens hem de kansen en mogelijkheden voor het oprapen en ontstaat een nieuwe groene generatie, de Re-generatie. Aan hem de vraag: Hoe kunnen we innoveren in de energiesector nu we midden in een financiële crisis zitten?

bekijk interview met Thomas Friedman

FutureFuel

Bekijk ook de antwoorden op de vragen van jonge mensen aan Thomas Friedman op dit kanaal, zoals: zal de onderstroom van groene initiatieven genoeg zijn om echte verandering in gang te zetten? Hoe kunnen we innoveren in de energiesector nu we midden in een financiele crisis zitten? En wat betekent de Amerikaanse afhankelijkheid van olie uit het Midden Oosten en geld uit China voor ’the land of freedom.

©Future Fuel

meer over Anne’s reis op Geef een reactie

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.