Ondernemers Bedrijventerrein Hessenpoort deelt via deelmarktplaats

Ondernemers Bedrijventerrein Hessenpoort gaan delen

Bedrijfsterrein Hessenport
© gemeente Zwolle

Begin maart werd de eerste deelmarktplaats op een bedrijventerrein – het bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle – in Nederland gelanceerd. Op die marktplaats komt vraag en aanbod bij elkaar van materieel dat tijdelijk ongebruikt staat en van diensten en personeel die niet volledig benut worden.

 Want waarom iets stil laten staan, terwijl een ander op het bedrijventerrein het kan gebruiken?

Lokale, duurzame, vitale economie

De ondernemers op Hessenpoort kunnen nu aan de slag met het delen van hun bedrijfsmiddelen en personeel. Door op deze manier samen te werken en samen te delen kunnen zij nieuwe omzet realiseren uit dat wat stilstaat. Het lokaal uitruilen van materieel en diensten – ook wel asset sharing genoemd – op het bedrijventerrein, biedt naast financiële ook duurzame en sociale voordelen.

Vraag en aanbod match

Op dit moment is de FLOOW2 Asset Manager aan de slag om bij alle bedrijven op Hessenpoort vraag en aanbod te inventariseren; wat gebruiken ze niet optimaal en wat zouden bedrijven op het terrein juist beter in kunnen huren van collega’s? De eerste matches worden al gemaakt, de ondernemers zijn enthousiast en zien vele mogelijkheden voor Hessenpoort, zoals te zien is in deze video reportage op RTV Oost. De volgende stap; het uitruilen van spullen en diensten.

Laury Zwart
Floow2.comGeef een reactie

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.