Regeerakkoord volgens SDG’s VN

in het nieuwe Regeerakkoord moeten SDG’s, de Sustainable Development Goals opgesteld door de VN, leidend zijn. Vandaag neemt Minister Kaag het manifest voor een Duurzaam Regeerakkoord in ontvangst uit de handen van jongeren van de Nationale Jeugdraad. 2.100 organisaties en 4.300 burgers ondertekende het manifest.

SDG’s-kleurige Kop van Jut

Om de aandacht te trekken staat er op het Plein voor de bezoekersingang van de Tweede Kamer een Kop van Jut in de SDG-kleuren, waarop iedereen met de hamer (een kwinkslag naar de informateur) kan proberen alle Duurzaamheidsdoelen (SDG’s) aan te tikken.

Regeerakkoord volgens DoPP

Het Duurzaamheidsoverleg Politieke Partijen (DoPP), de zes netwerken Duurzaamheid van de VVD, het CDA, D66, GL, PvdA en Volt sloegen ook al de handen ineen om de SDG’s gezamenlijk uit te werken in Bouwstenen voor het Duurzaam Regeerakkoord 2021-2025. De gezamenlijke boodschap aan het nieuwe kabinet is duidelijk: gebruik de SDG’s als hoofdlijnen voor een nieuw, duurzaam regeerakkoord. Om die reden sluit DoPP zich aan bij de actie van vandaag op het Plein.

foto’s ©SDG Nederland

 

 Geef een reactie

Subscribe to this comment feed via RSS

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.